Makelaardij Hoekstra

De grootste vastgoedspecialist in Noord-Nederland

Concepting, interactie-/functioneel design en webdesign 

EENVOUD IN COMPLEXITEIT

Concepting, interactie-/functioneel design en webdesign is de bijdrage die de Staat mocht leveren aan de nieuwe website van Makelaardij Hoekstra. Waarbij mobile first het uitgangspunt was. 

Een vastgoedbedrijf als Makelaardij Hoekstra dat opdrachten aanneemt in de makelaardij, nieuwbouw, verhuur, bedrijfsmakelaardij, vastgoedbeheer en VvE beheer is complex en divers. Uitgangspunt voor de bouw van de website is om complexiteit logisch te maken en de diversiteit van het bedrijf direct te tonen.

Een gebruiker moet zich er dus bewust van zijn dat vrijwel iedere vastgoedvraag door Makelaardij Hoekstra beantwoord kan worden, maar moet ook direct weten waar deze vraag op de website beantwoord wordt. 

Concept
 
Tarek
Jetze
 
Functioneel design
 
Tarek
 
Webdesign
 
Tarek
 
Projectmanagement
 
Jetze
 
Concept
 
Tarek
Jetze
 
Functioneel design
 
Tarek
 
Webdesign
 
Tarek
 
Projectmanagement
 
Jetze
 

MOBILE FIRST

Alle belangrijke functies in het openingsscherm

Het zal je niet verbazen dat gebruik van een mobiele device (tablet of smartphone) meer en meer gebruikt wordt bij het bezoeken van websites. In 2017 was gemiddeld 52% van de bezoekers van een website een mobiele gebruiker. Dat betekent dus dat we bij het design van een website de focus verleggen van desktop design naar mobiel design.

Het functionele design, het design waarin we aangeven waar welk element staat en hoe deze werkt, is dan ook ontstaan vanuit een mobile first gedachte. Alle elementen zijn eerst voor de mobiele werking bedacht en daarna pas uitgedacht voor de desktop versie van de website.

De belangrijkste functies ‘telefonisch contact, zoeken, projecten, zoekbalk met alle diensten en het menu’ zijn op de homepagina van de mobiel direct zichtbaar en toegankelijk. Waardoor alle belangrijke ingangen op de website direct benaderbaar zijn. Webdesign dat dus enorm gebruiksvriendelijk is op een mobile device.

Wil je een keer kennismaken om te kijken wat de Staat voor jou kan betekenen?Neem contact op

VISUELE PAGINA'S

foto's vertellen het verhaal beter dan 1000 woorden

In het webdesign hebben we naast mobile first gefocust op de prachtige projecten/ woningen die de makelaar in beheer heeft. Foto’s van projecten en huizen zijn belangrijker gemaakt dan de tekst. Foto’s zeggen namelijk meer dan 1000 woorden en beeld is essentieel bij de verkoop.

Huizenzoekers zoeken meer en meer naar een type woning, waarbij een thema als ‘modern, aan het water, karakteristiek wonen’ belangrijker word. Middels het designen van dergelijke pagina’s helpen we de klant beter bij de zoektocht. Een klant die ‘stads’ wil wonen ziet dan de ‘landelijk gelegen’ huizen niet meer voorbij komen.

BIJZONDERHEDEN

Fotografie

Bij Makelaardij Hoekstra hebben we veel creatieve vrijheid gekregen. Dat heeft ook geresulteerd in fotografie voor de sleutel pagina’s. We geven in deze foto’s zowel de verscheidenheid in type vastgoed aan als Makelaardij Hoekstra en haar klanten een gezicht. 

Neuromarketing

Conversie is belangrijk voor een vastgoedorganisatie en haar klanten. Vastgoed moet een nieuwe eigenaar krijgen en dus zijn slimme online trucs toegepast om meer vertrouwen in het huis en de makelaar te verkrijgen. Eén van deze neuro trucs is om ‘verkocht’ afbeeldingen te plaatsen, dit is een directe trust indicator. 

0

SMARTPHONE FUNCTIONELE DESIGNS
0

CREATIEVE UREN
0

FOTOGRAFIE LOCATIES BEZOCHT
Ervaar hier hoe we het internet mooier en gebruiksvriendelijker hebben gemaaktBEKIJK WEBSITE

Meer creaties van de staat