Schaatsplezier voor jong en oud

Het ontstaan van de SKA

SKA is ontstaan omdat zoveel mogelijk mensen met de schaatssport in aanraking moeten komen. Door de mildere winters is er steeds minder natuurijs, daardoor raken steeds minder mensen in contact met de schaatssport. De academy is er voor kinderen, volwassenen, scholen en aangepast schaatsen. Het is niet de doelstelling om de allergrootste kampioenen te maken. Het gaat om het plezier maken met elkaar en het ontdekken van de schaatssport.

Kabinetsformatie

  • Avtar
  • Avtar

“Na twee jaar waren we opzoek naar een mooie upgrade in onze huisstijl, om nog meer op te vallen en nog beter het plezier van schaatsen over te brengen. Dit wilden we doorvoeren in onze communicatie uitingen (online en offline) via o.a. verfrissende nieuwe social media templates. Na de eerste ontwerpen werden we direct enthousiast! Mooi om te zien hoe onze wensen en ideeën tot leven kwamen in de ontwerpen. We zijn erg blij met het resultaat en de prettige samenwerking!”


Avtar

Manouk van Tol

Een huisstijl voor een hele brede doelgroep

Met een ontwerp voor social media templates als uitgangspunt kregen we de opdracht om de huidige identiteit te vernieuwen en verrijken, zodat SKA fris een brede doelgroep enthousiasmeert voor de schaatssport. 

Maar hoe doe je dat?

Van kleuters tot volwassenen, iedereen moet geënthousiasmeerd worden over de schaatssport. En wie kan dat beter dan de Sven Kramer Academy en haar bestaande leden? Foto’s waar het plezier en enthousiasme voor de schaatssport in uitstraalt vormen de basis. Bij het zien van de foto’s krijg je direct zin om de schaatsen onder te binden en dus..

3, 2, 1…. Start!

We nemen een andere basis; de schaatsbaan. Deze verdelen we in drie elementen. Het rechte stuk, de bocht en de schaatsblokjes. Deze drie elementen vormen verschillende patronen in de huisstijl. 

Image

Ook hanteren we de  vorm van de ijsbaan als tekst pad. Deze weergave van tekst wordt in de huisstijl gebruikt om korte zinnetjes uit te lichten.De foto’s, teksten en de schaatsbaan vormen worden ondersteund door abstracte ‘ijskristallen’. De ijsachtige vormen accentueren de ijssport.

Image
Schaatsplezier voor jong en oud.
Schaatsplezier voor jong en oud.

Een huisstijl zo scherp als een schaats.

We ontwikkelden een stijl waarin het schaatsen, het leren, plezier maken en het enthousiasme terug komen. Met een uitgebreid social media pakket, roll up banners, beachvlaggen en zelf een boardingdoek als gevolg.

Social media

Dynamische posts en story's om mensen te enthousiasmeren en leden te werven.

SWIPE ‘MSWIPE ‘M
slide

slide

slide

slide

slide

slide

slide

slide

Na twee jaar waren we opzoek naar een mooie upgrade in onze huisstijl, om nog meer op te vallen en nog beter het plezier van schaatsen over te brengen. Dit wilden we doorvoeren in onze communicatie uitingen (online en offline) via o.a. verfrissende nieuwe social media templates. Na de eerste ontwerpen werden we direct enthousiast! Mooi om te zien hoe onze wensen en ideeën tot leven kwamen in de ontwerpen. We zijn erg blij met het resultaat en de prettige samenwerking!


Manouk van Tol - Hoofd Marketing & Communicatie

Huisstijl

Alle middelen doen wat ze moeten doen. Het SKA gevoel uitstralen. Je krijgt toch spontaan zin om je schaatsen onder te binden?

SWIPE ‘MSWIPE ‘M
slide

slide

slide

Centraal Bureau voor de Statistiek

400

meter aan inspiratie

1

doel

Ook een unieke huisstijl passend bij jouw doelgroep?