Bij de Schouw staat service voorop. Ver voorop.

Een familiebedrijf in witgoed met 100 jaar kennis van zaken

Opgericht in 1936 als leverancier van kachels leunt de Schouw nog steeds op haar drie pijlers: vakkennis, betrouwbaarheid en service. Onze stagiaire Lisanne is onderdeel van de familie en zodoende klopten ze bij de Staat aan om eens kennis te maken. Na enkele gesprekken mochten we aan de slag. Met de pijlers in het achterhoofd en de met de frisse wind van de huidige directie kregen we een carte blanche om de Schouw opnieuw op de kaart te zetten.

Kabinetsformatie

  • Avtar
  • Avtar
  • Avtar
  • Avtar

Een logo waar je U tegen zegt.

Voor De Schouw staat de klant voorop. Onze identiteitsofficier Anouk wist hier wel raad mee. De Uw uit Schouw is gebruikt om dat kracht bij te zetten waar ze voor staan. Door deze letters anders te visualiseren vertel je eigenlijk het hele verhaal van De Schouw. Zij doen alles om de klant tevreden te stellen. En dat mag blijken! Na het logo mochten we de huisstijl uitwerken in busjes, kleding, banners, socials, printwerk en uiteindelijk ook de webshop (in ontwikkeling). Onze staatsiefotograaf Henri Vos verzorgde een prachtige fotoserie.

Image

Wie kan het beter vertellen dan de opdrachtgever zelf?

We vroegen om een mooie quote, maar een korte quote was voor Gerolf niet genoeg om zijn gevoel in uit te drukken.

Uitgangspunt

Het ontwerp van een nieuwe website vraagt je om na te denken over het design. En de basis daarvan is je eigen huisstijl, logo en uitstraling. En juist die trigger was voor ons de aanzet om De Staat van Creatie uit te dagen breed mee te denken waar De Schouw Witgoed in 2022 voor stond en hoe dit tot uiting kwam in de huidige huisstijl.  Een project waar we door veel met elkaar te sparren, via interviews en onderzoek tot een antwoord kwamen. En dat antwoord gaf duidelijk aan dat ons huidige logo en huisstijl eigenlijk te weinig aansloten bij wie we wilden zijn. Kortom, de start van een gave samenwerking….

“Zo gaaf!”

Als je weet waar je voor staat en waar je naar toe wil dan helpt dat het proces al een heel stuk op weg. Maar er waren voor ons toch meerdere rondes nodig om echt te komen tot het wow gevoel bij het nieuwe De Schouw gevoel. Want hoe vat je zaken als service, kneuterig, kwaliteit en specialist samen in een logo?

Op dit punt heeft De Staat van Creatie ons echt verbaasd door een logo te presenteren met een daadwerkelijk verhaal. Van kleur keuze tot inhoud. Van lettertype tot boodschap. Direct bij de eerste blik en uitleg was het voor ons duidelijk. Deze gaat het worden en dat is waar je als klant naar op zoek bent.

En daar stopt het niet voor ons…

Inmiddels is het logo gepresenteerd en overal in doorgevoerd. Is de huisstijl uitgerold en zijn we nu bezig met de website. Maar het leuke (in ieder geval ervaren wij dat zo) van de staat van creatie is dat het proces daarmee niet stop. Hun enthousiasme en de manier van meedenken heeft ons aangezet breder te kijken dan alleen de basis van logo en huisstijl. Door de hele customer journey in kaart te brengen kun je overal de ‘nieuwe De Schouw’ gaan uitdragen. En dat project zal de komende tijd dan ook steeds verder vorm krijgen. En met het schrijven hiervan krijg ik daar steeds meer zin in.

Kortom, ben je op zoek naar een bedrijf die echt met je mee wil denken en ben je bereid je te laten verrassen? Dan is de Staat van Creatie echt een gave partner. En is zeg bewust partner want onze samenwerking ervaar ik veel meer als partnership dan als opdracht.

Hoe vat je kneuterig, specialist, service en kwaliteit samen in 1 logo? Op dit punt heeft De Staat van Creatie ons echt verbaasd door een logo te presenteren met een daadwerkelijk verhaal. Van kleur keuze tot inhoud. Van lettertype tot boodschap. Direct bij de eerste blik en uitleg was het voor ons duidelijk. Deze gaat het worden en dat is waar je als klant naar op zoek bent.


Avtar

Gerolf Wiesenekker - Directie de Schouw

Ben je op zoek naar een bedrijf die echt met je mee wil denken en ben je bereid je te laten verrassen? Dan is de Staat van Creatie echt een gave partner. En is zeg bewust partner want onze samenwerking ervaar ik veel meer als partnership dan als opdracht.


Avtar

Gerolf Wiesenekker - Directie de Schouw

Huisstijl
SWIPE ‘MSWIPE ‘M
slide

slide

slide

slide

slide

slide

slide

slide

slide

slide

Social media
SWIPE ‘MSWIPE ‘M
slide

slide

slide

slide

slide

Het De Schouw gevoel zit er helemaal in
Het De Schouw gevoel zit er helemaal in

Centraal Bureau voor de Statistiek

2

gezellige fotoshoots

3

winkelbezoekjes

4

stuks witgoed gekocht