1 op de 10 scholieren is niet tevreden met de veiligheid op school!

Drukvorm, website en animatie

De LAKS-monitor 2020 is weer uitgegeven en is weer verschenen in drukvorm. In de editie van 2020 worden de cijfers ook in een gloednieuwe vergelijkingstool getoond en worden de belangrijkste feiten gepromoot in een animatiefilm. Een belangrijk en goed onderzoek waar wij het ontwerp en de ontwikkeling van het rapport, website en film mochten verzorgen. En… Aart vertolkt natuurlijk weer een flamboyante hoofdrol!

Kabinetsformatie

  • Avtar
  • Avtar
  • Avtar
  • Avtar

Deze tool bestond al, maar is door technische ouderdom, teveel vergelijkingsmogelijkheden en onduidelijke niet intuïtieve weergave lastig te gebruiken door VO leerlingen bleek uit de evaluatie. De schat aan data wordt onvoldoende door leerlingen bekeken en vergeleken en dus hebben we een aantal dingen anders gedaan:

  • navigatie is intuïtiever ontworpen
  • aantal vergelijkingen is kleiner gemaakt (school, jaargang, niveau en leerjaar)
  • animatie effecten toegepast voor
  • Aart heeft een prominentere rol gekregen

Check zelf wat scholieren vinden hoe jou (oude) school presteert op het gebied van leerlingenparticipatie, lessen en toetsen, docenten en begeleiding, de schoolorganisatie en het oordeel in het algemeen op de LAKS-monitor resultatentool.

Resultaten vergelijkingstool

Duidelijke en speelse weergave van de resultaten van het LAKS onderzoek op school-, niveau- en leerjaar level.

SWIPE ‘MSWIPE ‘M
slide

slide

slide

slide

slide

slide

Ontwerp rapport

Het rapport is deze editie weer geheel in de Aart stijl ontworpen. Tabellen, grafieken, interpretatie, context en de stelling die het LAKS inneemt komen grondig aan bod in het nieuwe rapport. Aart presenteert ook deze editie weer, hij presenteert, vat samen en duikt voor de lezer in de resultaten.
Benieuwd naar het eindproduct? Download het rapport hier.

Aart? Waarom een luiaard als symbool voor de LAKS-monitor? Aart is als mascotte verbonden aan de LAKS-monitor. Aart vertegenwoordigt alle VO scholieren. In de kern is Aart positief en relaxed, gaat hij van het goede uit in de mensen en staat hij open voor nieuwe dingen. Aart heeft wel een duidelijke mening en laat zich gelden als hij ergens niet mee eens is. Hij wil zich dan ook graag gehoord voelen. Hij heeft een luisterend oor en gaat er vanuit dat door samenwerken er altijd een oplossing in het verschiet ligt. Aart wil dat scholieren veilig naar school kunnen, dat scholieren zich gehoord voelen, dat docenten goed presteren en boven alles de kwaliteit van het onderwijs op een hoog niveau ligt.

Ontwerp Rapport LAKS-monitor

Speels en luchtig ontwerp voor serieuze onderwerpen.

SWIPE ‘MSWIPE ‘M
slide

Ontwerp omslag

slide

Ontwerp samenvatting

slide

Aart duikt in de resultaten

slide

Ontwerp hoofdstuk introductie

slide

Tabellen en grafieken

Animatie

In de animatie komt het ontwerp van de wereld van Aart tot leven. Aart presenteert op een luchtige en betrokken manier de meest relevante cijfers van de LAKS-Monitor. 

Zo vindt 23% van de scholieren dat de mening van leerlingen niet meetelt op school en is 24% van de scholieren ontevreden over de inzet van ICT op school. Maar zie je ook dat ondanks de de hoge werkdruk van docenten 70% van de scholieren over het algemeen tevreden is over hun docenten! 

De Staat is in dit proces verantwoordelijk voor het storyboard. De belangrijkste feiten van de LAKS-monitor zijn tot leven gebracht door een ingehuurde animator.

Image
Playplay

Animatie LAKS-monitor 2020

Centraal Bureau voor de Statistiek

98

scholen

46143

scholieren

Gaan we voor jouw merk ook een multimediaal concept maken?