Bij een internationaal bedrijf past een internationale uitstraling

Wat doe je? Wat is je DNA? Waarom moet je klant bij jou komen?

Een simpele vraag, maar soms lastig te beantwoorden voor Scheepswerf Talsma. Scheepswerf Talsma is heel erg snel gegroeid. Het bedrijf heeft alle kansen gegrepen die zich voordeden. Het ondernemersbloed kroop (en kruipt) waar het niet gaan kan. Dat resulteert in een snel groeiend bedrijf, maar ook in een bedrijf die aan de buitenwacht niet meer altijd goed kan uitleggen waar men voor staat en wat er voor wie in de essentie gedaan kan worden. Wij mochten de communicatie-puzzel gaan versimpelen, zodat klanten en doelgroepen de puzzel zelf kunnen gaan leggen.

Kabinetsformatie

  • Avtar
  • Avtar
  • Avtar

Over divisies en een internationaal allure

Vele type klanten, type diensten, type boten en type werkzaamheden.  Van lokale scheepswerf in Heeg naar internationale shipyard (en meer), opererend vanuit Franeker en Groningen. Voor medewerkers/ vertegenwoordigers van Scheepswerf Talsma was het lastig om aan haar klanten te vertellen wat er zoal niet allemaal mogelijk was. Ook is het werken aan Superyachts een volledig andere wereld dan het repareren van een binnenvaart schip, zowel in type werk als in de doelgroep. En beide zijn hartstikke welkom en dus moeten ze dat beide (blijven) voelen.

Om ieder segment/doelgroep te benaderen en uit te leggen wat er mogelijk is, zijn er vijf divisies bedacht die in de kern wezenlijk van elkaar verschillen in; doelgroep, dienst, type werkzaamheden, type boten of in een combinatie van deze factoren. Vanuit alleen de kapstok ‘Scheepswerf Talsma’, naar ‘Talsma Shipyards’, met vijf divisies:

  • Talsma Shipbuilding
  • Talsma Constructions
  • Talsma Ship Repairs
  • Talsma Superyachts
  • Talsma Specials

In het beeldmerk heeft het ‘oude’ vlaggetje een minieme make-over ondergaan. De focus is gelegd op beeld en typografie. De typografie is stoer, bold en passend bij het karakter van Talsma. Fotografie idem.

Een stoere doch elegante huisstijl en website die perfect bij ons past!
Een stoere doch elegante huisstijl en website die perfect bij ons past!
Een stoere huisstijl

Dikke typografie, eenvoudig logo

SWIPE ‘MSWIPE ‘M
slide

Logo

slide

Voor iedere divisie een variant

slide

Visitekaartjes

slide

Vacatures met een kwinkslag

slide

Een Friese variant

‘Wanneer je met de Staat gaat samenwerken, weet je zeker dat je tot een mooi resultaat komt. Al je vragen en opmerkingen kun je bij ze kwijt en ze helpen je altijd zo snel mogelijk. De Staat heeft ons geholpen structuur te brengen in onze diensten en communicatie. Daarnaast hebben ze een stoere doch elegante huisstijl en website weten te ontwikkelen die perfect bij ons past, waar we erg blij mee zijn!’


Rixt Talsma

Website

De website is visueel. Korte teksten en veel beeld.

SWIPE ‘MSWIPE ‘M
slide

slide

slide

slide

slide

Is de uitstraling van jouw bedrijf toe aan een make-over?