backalle blogberichten
blog

Supporter van naastenliefde

Avtar
Geschreven door
Jetze Paulusma
Minister van Handel

Fan van Fair Saturday

Fair Saturday is het website portaal ter ondersteuning van de viering van Fair Saturday (eerlijke zaterdag). Leeuwarden neemt op deze dag (zaterdag 30 november), als eerste stad van Nederland, deel aan een internationaal netwerk dat wereldwijd een sociale impact nastreeft door middel van kunst en cultuur.

Als partner van LF2028 is de Staat gevraagd om als ‘supporter’ bij te dragen aan deze sociale impact middels het ontwerpen en bouwen van de website van Fair Saturday.

Sociaal antwoord

Fair Saturday (eerlijke zaterdag) volgt Black Friday op en is daarmee ook direct het sociale antwoord op deze consumentengekte. “Een dag waarvan je zou willen dat het altijd zo was. De dag staat in het teken van naastenliefde”, aldus de organisatie. Laat je tijdens het kopen niet leiden door lage prijs, maar koop bewust! In 2014 is Fair Saturday gestart vanuit Bilbao en is uitgegroeid tot een culturele beweging in méér dan 130 steden over de hele wereld. Deze dag is een open oproep aan artiesten, kunstenaars en culturele instellingen om samen te werken met een sociaal initiatief en bij te dragen aan een eerlijke samenleving.

LF2028 en Keunstwurk hebben er met de gemeente Leeuwarden voor gezorgd Fair Saturday naar Nederland te halen. Met als doel een netwerk te realiseren waarin culturele instellingen of kunstenaars samenwerken met sociale initiatieven en/of goede doelen.

De Staat hoopt op een succesvolle Nederlandse kick-off in ons eigen Leeuwarden!

Image