backalle blogberichten
blog

Je statistieken inzichtelijk met Google Dashboard

Avtar
Geschreven door
Jetze Paulusma
Minister van Handel

Snel data-gebaseerde beslissingen

Een dashboard is een verzameling statistieken dat snel in informatie voorziet. Denk bij een auto aan snelheid, toerental, brandstof niveau, temperatuur van de motor, etc. Management teams en overheden maken ook gebruik van dashboards om snel variabelen te kunnen inzien, waardoor het mogelijk is om gericht bij te sturen (corona dashboard bijvoorbeeld). Zo’n dashboard is er ook voor websites: Google Dashboard. 

Google Analytics + Google Search Console = Google Dashboard

Als jij een website beheert dan wil jij naar alle waarschijnlijkheid ook weten wie je bezoekers zijn, hoe ze op je website gekomen zijn, welke pagina’s ze bezoeken, of ze vaker op de website terugkeren, hoe lang ze op een pagina zijn geweest, welk apparaat gebruikt men, hoe scoort de website in Google, op welke zoekwoorden is de website gevonden, etc. 

Het antwoord op die vraag is het inrichten van een Google dashboard. Google Analytics en Google Search console kunnen gezamenlijk op alle bovenstaande (en meer) vragen antwoord geven. Je kunt er voor kiezen om zelf alle indicatoren op te zoeken in deze programma’s, maar vaak vind je daar de tijd niet voor of heb je de kennis niet om de juiste gegevens op te halen.

Daarom is het veel fijner en sneller om een Google dashboard in te richten. Daarmee heb je in één of twee oogopslagen een duidelijk beeld bij de indicatoren van jouw website bezoekers die jij belangrijk vindt om te weten. Aan de hand van deze informatie kun jij de juiste beslissingen maken om je doelgroep optimaal te bedienen. 

Vanaf €400,- richten wij een Google Dashboard in geheel naar jouw persoonlijke voorkeur. Het dashboard is  uitgebreid te personaliseren, zodat bijvoorbeeld jouw bedrijfseigen KPI’s er in verwerkt worden. Dat kan van alles zijn; van funnels zichtbaar maken, tot downloads van pdf’s en andere bestanden, hoeveel video’s bekeken zijn op je site, hoeveel van de pagina gelezen is(scroll-percentages), welke functie het meest gebruikt wordt, waar mensen op je site zelf naar zoeken, naar welke andere sites jouw site mensen stuurt en bijvoorbeeld e-commerce verkoopcijfers.

Elke klik of actie kan in principe gemeten worden!

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op.

Image
Image