backalle blogberichten
artikel

De Staat maakt plannen bekend op Prinsjesdag

Avtar
Geschreven door
Tarek Laarif
Minister van Creatie

Hoewel de ‘andere’ Miljoenennota weer toevallig uitlekte bleven de belangrijkste punten van de Staat wel onbekend tot vandaag. De ministers presenteerden opvallende en prachtige toekomstplannen.

De twee zittende Staatssecretarissen Marije Bakker en Klaas-Wytze Kits gaan verder als respectievelijk Minister van Ontwerp en Minister van Creatieve Oplossingen.

Uitbreiding Ministerposten

Het ministerteam wordt uitgebreid met een ministerpost voor Ingewikkelde Zaken. Diederik Dijkstra zal degene zijn die op dit ministerie de honneurs waarneemt als nieuwe Minister van Ingewikkelde Zaken en Designbeleid, hij zal het Technische beleid van De Staat gaan vormgeven en onze websites gaver maken dan ooit tevoren.

Het laatste punt uit de nota meldt dat er een Ministerie van Stijl in het leven wordt geroepen. Dario Troiano wordt de nieuwe Minister van Stijl en Identiteit. Hij is de jongste minister van de Staat ooit. Mocht je een nieuwe logo of huisstijl wensen dan zal Dario met zijn ‘nuchtere flair’ en feilloos gevoel voor stijl (op z’n slippers na) jouw merk de uitstraling geven die het verdiend.