Het platform voor het trainen van Friese vrijwilligers

Friese vrijwilligers naar een hoger niveau

In de huidige participatiemaatschappij wordt er een groter beroep gedaan op vrijwilligers en mantelzorgers en dus ook op het gebied van deskundigheidsbevordering. De Vrijwilligers Academie Fryslân is hier met trainingen en cursussen het antwoord op. De doelgroepen die aangesproken worden, zijn naast vrijwilligers en mantelzorgers, de Friese organisaties en instellingen die hun vrijwilligers willen opleiden.

Kabinetsformatie

  • Avtar
  • Avtar
  • Avtar
  • Avtar
  • Avtar

Het tijdsbestek waarbinnen de website en de huisstijl moest worden gerealiseerd was kort. Vooraf hadden we wel aan een aantal functionaliteiten binnen de website gedacht maar al snel bleek dat we hier en daar wel wat erg naïef waren. Jullie hebben ons tijdens het hele proces open en eerlijk geadviseerd over wat de mogelijkheden waren en wat binnen het tijdsbestek haalbaar was.


Avtar

Els Hiemstra - Coördinator VAF

We hadden zelf nog niet goed scherp hoe de werkprocessen (van aanmelding tot facturering) binnen de VA zouden moeten gelopen. Door de gesprekken met jullie over de mogelijkheden is er niet alleen een heel mooi resultaat behaald maar hebben we dit nu ook veel scherper voor ogen. Ik kan dus vol overtuiging zeggen dat de verwachtingen meer dan zijn overtroffen.


Avtar

Els Hiemstra - Coördinator VAF

Een fris, eenvoudig en krachtig beeldmerk
maar ook speels, modern en dynamisch inzetbaar

Termen die VA Fryslân ten aanzien van het te ontwikkelen logo en huisstijl had waren jong, modern, speels, simpel, toegankelijk, fris en helder, krachtig, dynamisch inzetbaar en opvallend.

In onderstaande afbeeldingen presenteren we een eenvoudig krachtig beeldmerk met frisse kleuren in een speelse weergave van het woord Vrijwilligers Academie Fryslân. Middels kleurgebruik wordt er een scheiding gemaakt tussen ‘organisaties, instellingen en overheid’ enerzijds (roze kleur) en vrijwillgers en mantelzorgers anderzijds (groen). Dit kleurgebruik wordt consistent toegepast in alle uitingen.

Over de huisstijl had ik eerlijk gezegd vooraf geen duidelijk beeld. Waar ik mij over heb verbaasd is dat jullie op basis van 1 of 2 gesprekken onze beelden en wensen hebben weten te vertalen in een concept wat ons direct aansprak. Zowel over de huisstijl en het ontwerp van de website. 


Avtar

Els Hiemstra - Coördinator VAF

Eenvoud en kracht

Eenvoud in vorm, kracht in kleur. De tweesplitsing in kleur komt in de website terug

SWIPE ‘MSWIPE ‘M
slide

slide

slide

slide

slide

slide

Online platform
Het bedienen van twee doelgroepen op één website

Doelstelling van dit project was het ontwikkelen van een website waarbinnen tal van organisaties op een overzichtelijke manier voor zowel vrijwilligers, mantelzorgers en professionals hun trainingen en workshops kunnen etaleren. De website moe(s)t voor zowel vrijwilligers, mantelzorgers, instellingen en overheden goed toegankelijk zijn. Door de diversiteit van doelgroepen geen gemakkelijke opgave. In feite zijn er twee websites in één geïntegreerd.

Overzichtelijke frisse website
Huisstijl doorvertaald naar online

Na het functioneel ontwerp hebben we het sausje van de huisstijl en de doorvertaling naar online over de pagina’s gegoten. De speelsheid van de website en de beleving van de academie is gecombineerd met structuur. De knoppen zijn duidelijk weergegeven, er is een uitgebreide zoekfunctie en er zijn diverse manieren om binnen de website te navigeren.

Naast de overzichtelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van de website zijn wij bovenal trots op de beleving en het feit dat er een professioneel platform bestaat voor vrijwilligers in Friesland.

Een korte titel over de voortgang van een logodesign en hoe dat in zijn werk gaat.

Als je nog iets extra wilt vertellen over deze stap in het proces dan staat dat hier. Als je nog iets extra wilt vertellen over deze stap in het proces dan stagat dat hier

SWIPE ‘MSWIPE ‘M
slide

slide

slide

slide

slide

slide

Wij vonden/vinden de samenwerking erg plezierig verlopen. De openheid en eerlijkheid stellen we zeer op prijs. Afspraken worden altijd snel, adequaat nagekomen.


Avtar

Els Hiemstra - Coördinator VAF

Gezien het aantal complimenten en felicitaties over zowel de frisse huisstijl als overzichtelijke website denk ik dat we trots kunnen zijn op het eindresultaat.


Avtar

Els Hiemstra - Coördinator VAF

BAM! Resultaten

138

Mailwisselingen waren er nodig

3

maanden voor de realisatie

54

Trainingen in aanbod

Een huisstijl die een indruk achterlaat?