Welke politieke partij dient het belang van de student?

"Het is belangrijk dat studenten weten wat een politieke partij precies voor hen kan betekenen"

Het ISO heeft de Staat van Creatie de vraag voorgelegd om een platform/ routekaart te ontwikkelen waarin overzichtelijk per thema de standpunten per politieke partij weergegeven worden.

Kabinetsformatie

  • Avtar
  • Avtar
  • Avtar

Website en concept

Naast een website ontwerp, mochten we ook het concept (naam, logo en huisstijl) creëren. Studentikeus is een mooie knipoog naar studentikoos Nederland geworden.

Begin februari is de website studentikeus.iso.nl live gegaan. Studenten kunnen op deze website, zonder of met voorkeur voor één of meerdere partijen, gemakkelijk per thema de standpunten per politieke partij met elkaar vergelijken. Dit geeft de student de gelegenheid om zich goed te verdiepen in de poltieke partij die het beste de belangen voor studenten behartigt. En dat is met het oog op de aankomende Tweede kamer verkiezingen wel zo handig. 

De gevraagde ‘routekaart’ is visueel afgebeeld als een hordeloop, waarbij ieder thema een horde is. Ieder thema is naast introductie en standpunt per politieke partij aangekleed met een boomerang filmpje die een knipoog geeft aan het betreffende thema!

We adviseren alle studenten zichzelf op studentikeus.iso.nl te informeren, om zo een onderbouwde keus in het stemhokje te realiseren. 

De reacties op de website waren top! We hebben inmiddels met veel politieke partijen contact gehad over de website, het heeft absoluut wat losgemaakt.


Zoey de Jong | Bestuurslid ISO

Webontwerp

Hoofdnavigatie in de vorm van een hordeloop overzichtelijk weergave standpunten.

SWIPE ‘MSWIPE ‘M
slide

slide

slide

slide

slide

Standpunt staat niet in verkiezingsprogramma :S
Standpunt staat niet in verkiezingsprogramma :S

Verkiezingsprogramma’s niet afgestemd op studententhema’s

Het werd pijnlijk duidelijk dat veel politieke partijen op veel thema’s geen standpunt innamen. Die discussie is in politiek Den Haag inmiddels goed aangezwengeld t/m partijtoppen aan toe: waarom hebben wij geen standpunt ten aanzien van ‘bindend studieadvies’?

Boomerang filmpjes

Per serieus onderwerp een associatief luchtig repeterend filmpje

SWIPE ‘MSWIPE ‘M
slide

slide

slide

slide

Centraal Bureau voor de Statistiek

16

ludieke boomerang filmpjes

4

weken realisatietijd

Ook een unieke website met een kleine knipoog?