Legacy van een cultureel indrukwekkend jaar in Fryslân

Provincie klopt aan bij de Staat

Een geslaagd jaar met vele bijzondere culturele evenementen zoals Reuzen van Royal de Luxe, The Tall Ships, De Stormruiter en natuurlijk ESfAG is er een nalatenschap gecreëerd dat bij vrijwel alle partijen een fundament tot stand heeft gebracht om 2018 niet op zichzelf te laten staan. De legacy van dit unieke jaar moet dienen als aanjager voor de duurzame ontwikkeling van Fryslân.

De Provincie Fryslân heeft bij de Staat aangeklopt om een website te designen en bouwen, waarin de legacy en verhalen van betrokkenen worden gedeeld. Het doel is om de website in een later verband te transformeren naar een website met nieuwe doelen, inititiatieven en programmering met als stip op de horizon… 2028!

Kabinetsformatie

  • Avtar
  • Avtar
  • Avtar

De Staat van Creatie is in prachtich team! Mei koarte lijnen, entûsjasme en profesjonaliteit ha sy us website en alles deromhinne regele. Simpele saken wurde trochtocht en yngewikkelde saken wurde simpel makke. It wurket!


Avtar

Wybren Jorritsma - Provinsje Fryslân - Saaklik lieder a.i. LF2028

“Een attractieve en simpele website in blog-stijl”
Kernvraag van de projectgroep LF2028

De projectgroep wenste een simpele, overzichtelijke website in blogvorm, waarbij betrokkenen uit de Mienskip hen verhalen over de legacy van 2018 konden delen. Belangrijk was om een website te bouwen waarbij creatieve vrijheid voor de auteurs moest bestaan. Verhalen moeten gelinkt worden aan ‘tags’.

Binnen de bestaande stijl van LF2018 hebben we het kenmerkende blauw, rood, wit en zwart terug laten komen in een website waar visualiteit de boventoon voert. Zowel op de homepagina als op de verhalenpagina’s krijgen brede foto’s volop de ruimte. De auteurs krijgen creatieve vrijheid door in het back-end (beheerszijde website) diverse elementen te kiezen of juist weglaten. In totaal kan er maar liefst met 11 verschillende elementen gecombineerd worden op iedere willekeurige plek die de auteur voor ogen heeft. Op deze wijze ‘kan’ iedere pagina zijn compleet eigen look & feel krijgen.

Bekijk de website hier

Een bekende huisstijl

De stijl staat als een huis. Hierop konden wij voortborduren.

SWIPE ‘MSWIPE ‘M
slide

slide

slide

slide

slide

slide

slide

slide

Het webtraject van design tot oplevering heeft intern geleid tot een “Zakelijk Record”. De website is binnen één maand gerealiseerd.


Avtar

Jetze Paulusma - Minister van Handel

It wurket!
It wurket!

Centraal bureau voor de Statistiek

1

Maand voor realisatie

26

Verhalen bij lancering

11

Elementen

Wil jij ook zo'n vette website?