Een website passend bij de ambities

Communicatie. Strategie.

Aftrappen met een gedegen communicatie strategie, een creatief team dat nog niet eerder met elkaar had samengewerkt en de pepernoten op tafel gaf iedereen serious nieuwe energie om een state-of-the-art website voor Grendel te ontwikkelen. Starten met een brainstorm over elementen, functionaliteit, type templates, content, pay-offs, structuren, etc geeft de broodnodige input om tot een duidelijk functioneel design te komen.

Een bijzonder detail in de realisatie van deze website is dat het webdesign hand in hand liep met de ontwikkeling van de huisstijl (interne opdracht van Grendel). Het functioneel design kon zonder meer worden neergezet, maar in de fase van het designen van de website was er een goede afstemming met Anne (ontwerper van Grendel) nodig.

Kabinetsformatie

  • Avtar
  • Avtar

Wij hebben onze samenwerking met de Staat van Creatie ervaren als een creatief back-and-forth ontwikkelproces. Er was tijdens het ontwerp en de ontwikkeling van onze website voldoende ruimte voor feedback, suggesties en opmerkingen. Door het inschakelen van verschillende externen voor grafisch ontwerp en tekstschrijven hebben we kunnen samenwerken met een veelzijdig team.


Avtar

Jan-Jaap Severs - eigenaar Grendel Games

Mooie dingen maak je samen is het motto van PIT. Dus toen Eko Kooistra en ik een partner zochten om de website van Grendel Games mee te ontwikkelen, gingen we eens langs bij De Staat van Creatie. Tarek en Jetze verrasten ons in die eerste bespreking meteen met hun verfrissende ideeën en enthousiasme. Met hun creativiteit, enthousiasme en daadkracht waren Jetze en Tarek voor ons een ideale partner om deze website mee te maken. Thanks guys!


Avtar

Ingrid van der Geest - eigenaar PIT Concept & Copy

Functioneel ontwerp.

De Grendel games verdienen allemaal een (show)case! Waarom? Omdat Grendel (met een objectieve blik) ontzettend goede games maakt die allen een maatschappelijke functie/oplossing in zich hebben. De games verdienen het om een eigen podium op de website te krijgen. In het functioneel design hebben we dan ook een uitvoerige uitwerking laten zien van hoe we deze games dan online wilden presenteren. Belangrijk in deze was beleving van de game, transparantie in maakproces en de ambitie van de game. Onderstaand voorbeeld toont het functioneel design van de ‘game detailpagina’.

Webdesign
En het bouwen van de website

Het functioneel design is in de daaropvolgende fase uitgewerkt tot een seriously entertaining webdesign. Grendel Games heeft voor de totstandkoming alle voorwaarden gecreëerd voor creativiteit en details. Dat betekent voldoende uren, fijne samenwerking, voldoende tijd en scherpzinnigheid in de details en feedback.

Dat is heerlijk werken en heeft geresulteerd in een zeer visuele en speelse website waarbij over alles is nagedacht. Zo hebben we parallax achtergronden toegepast, waardoor het lijkt alsof je in de Grendel game stapt. Op de werkwijze pagina ervaar je als bezoeker dat je met het Grendel Monster afdaalt in de grot, waar het geleidelijk donkerdor wordt. Des te dieper in de grot van Grendel, des te nauwer en diepgaander de samenwerking tussen Grendel en haar opdrachtgever is.

De game pagina is bijzonder van aard geworden doordat Grendel op een chronologische en visuele wijze haar samenwerking met de klant en de procesflow van het creëren van een game kan vertellen. Van centrale klantvraag en achtergronden tot uitwerking van de game en van het visueel weergeven van hoe de game in de praktijk wordt gespeeld tot de prijzen & nominaties. Wij nodigen jou graag uit om zelf eens te zien hoe wij samen met het Grendel Team een gestileerd monster hebben gebouwd.

De monstergrot

Grendel is de naam van een monstermythe. Hoe lager je scrollt op de site, hoe dieper je de grot in gaat als bezoeker.

SWIPE ‘MSWIPE ‘M
slide

slide

slide

slide

slide

slide

slide

slide

Met de cookiemonsterkoekjes op tafel bedachten we een state-of-the-art website voor Grendel
Met de cookiemonsterkoekjes op tafel bedachten we een state-of-the-art website voor Grendel
Responsive

Want ook gamers hebben soms geen tijd om de computer op te starten.

SWIPE ‘MSWIPE ‘M
slide

slide

slide

BAM! Resultaten

13

Templates ontworpen

149

Grendel koekjes gegeten

1

Monster gecreëerd

Geven wij een nieuwe look aan je website?