Elk kind maakt kennis met de zes Fryske sporten

Wij creëerden een totaalconcept, zowel offline als online. Fryske sporten zijn weer hip.

Wij creëerden een totaalconcept, inclusief naam, logo, pay-off, huisstijl, webdesign en vele andere communicatiemiddelen. In onderstaande case nemen we je mee hoe we leerlingen enthousiast maken, leerkrachten zich gebruiksvriendelijk kunnen aanmelden, sportbonden, verenigingen en ijshallen een podium geven en Sport Fryslân tools geven om de doelstelling te realiseren.

Kabinetsformatie

  • Avtar
  • Avtar

We zijn erg tevreden over het eindresultaat! Het project valt op door de frisse en hippe huisstijl


Avtar

Martine van der Kloet - Sport Fryslân

De website is het belangrijkste communicatiemiddel van dit project. We zijn samen dit traject ingestapt. De Staat heeft goed meegedacht in het ontwerp.


Avtar

Martine van der Kloet - Sport Fryslân

Concept vertalen naar naam en stijl
Fries, speels, stoer, vernieuwend en hip waren de uitgangspunten

Het bedenken van een huisstijl waarbij de vele doelgroepen enthousiast gemaakt moeten worden is in dit project een fantatische uitdaging geweest. Fries, speels, stoer, vernieuwend, hip en multi disciplinaire inzet van logo en huisstijl waren de uitgangspunten voor de realisatie van een nieuwe huisstijl.

‘Fryske sport yn dyn klasse’ omvat het uitgangspunt en het doel van het masterplan. Fryske sporten bij ieder Friese basisschoolleerling in zijn/haar klas. We spreken de leerling en leerkracht direct en op een persoonlijke wijze aan.

In het logo hebben we alle 6 sporten op een iconische wijze terug laten komen. Het logo is krachtig, speels, gek, stoer en blijft hangen. De gedachte is om onderscheidend te zijn, de Friese sporten op een hippe manier tonen (zoals de diverse sportclinics in het masterplan ook doen) en een stoer karakter te maken. Vanuit een doen-, educatief- en belevingskarakter is de pay-off ‘Doch, lear en belibje’ ontstaan.

Image

Een logo waarin de 6 friese sporten iconisch verborgen zitten. Herken jij ze allemaal?

Overeenstemming in details
Functioneel design zocht voor overzicht, structuur, duidelijkheid en kwaliteit

Een briefing en brainstorm leidde tot een functioneel design van de homepage. Wat wordt de postionering? Wie zijn de doelgroepen? Wat is de belangrijkste doelgroep? Wat is de belangrijkste actie op de website? Hoe gaan we dit vormgeven. Etc etc. Met een brainstorm en functioneel design worden complexe zaken eenvoudig gemaakt.

In het geval van Fryske Sport in dyn Klasse wilden we basisschoolleerling en -leraar enthousiast maken voor het concept en zich vervolgens laten aanmelden voor een sportclinic. Vanuit beleving aanmelden voor een sportclinic is het doel van de website. Onderstaand functioneel design neemt je mee in dit proces.

Om de gebruiksvriendelijkheid, het overzicht, volledigheid en belangrijkste acties op de website te waarborgen creëerden we een functioneel design. Belangrijkste actie in het concept is het aanmelden van een klas voor een sportclinic.

Vrolijk en kleurrijk

Kleuren zijn de basis van het concept. Samen met vrolijke en beweeglijke fotografie bepalen ze de sfeer.

SWIPE ‘MSWIPE ‘M
slide

slide

slide

slide

slide

slide

slide

slide

slide

slide

slide

Een mooi voorbeeld van samenwerking op diverse niveaus.
Een mooi voorbeeld van samenwerking op diverse niveaus.
Plezier in sport

Ieder kind maakt kennis met de Friese sporten en het plezier mag ervan af spatten!

SWIPE ‘MSWIPE ‘M
slide

slide

slide

slide

slide

slide

BAM! Resultaten

77

Friese scholen deden mee

6000

Kinderen maakten kennis met de Fryske sporten

4100

Unieke website bezoekers per maand

Op zoek naar een goed ontwerp?