20 landen, 50 cultuursporten, 200+ deelnemers

We are grateful

Hurling, Scottish Higland Games, pandolo, Gaelic football, shuffleboard, krachtbal en het Italiaanse kaasrollen zijn een kleine greep uit de regionale sporten die in de zomer van 2018 een ander cultuurrijke sportprovincie aandoen: Friesland! Clinics en demonstraties worden gegeven tussen 3-7 augustus en de meer dan 200 sporters verblijven in Friese dorpen en steden. Fantastisch om daar een stijl voor neer te mogen zetten.

Kabinetsformatie

  • Avtar
  • Avtar
  • Avtar

Olympische vlak
Logo & beeldconcept

Vanuit de projectgroep bestond de wens om te refereren naar de Olympische vlam. De vlam die nooit dooft is ook voor het culturele sport evenement een mooie metafoor. De culturele sporten zitten diep in de harten van de passionele en trotse beoefenaars. Die passie komt terug in de vlam.

In het beeldmerk van ESfAG hebben we een fakkel opgenomen met een vlam, bestaande uit een mozaïek van 20 driehoeken. De 20 driehoeken staan symbool voor de 20 deelnemende landen aan de ESFAG. Gezamenlijk vormen ze een ‘juichende vlam’, een vlam die symbool staat voor energie, kracht, trots, beweging, winnen en bovenal heel veel plezier hebben met elkaar.

Een sluitend beeldconcept met zorgvuldig gekozen foto’s van cultuur sporters tijdens het beoefenen van hen geliefde sport. Er straalt kracht, plezier en trots vanuit iedere weergave. De foto’s gaan, met name in de campagne, hand in hand met een krachtige Engelse tekstuele ondersteuning als: We are awesome, I am proud, etc. Iedere tekst is zorgvuldig met de betreffende foto gematcht.

Logo en Beeldconcept

Het logo staat voor het aantal deelnemende landen. Samen vormen zij een fakkel en een juichende persoon. De driehoeken komen terug als beweging in de fotografie.

SWIPE ‘MSWIPE ‘M
slide

slide

slide

Een podium voor alle cultuursporten
Een podium voor alle cultuursporten
Middelen

De ondersteunende middelen zoals een airtube, vlaggen, borden, fotobord (op de foto als een fierljepheld), roll-up banners, powerpoint presentatie en het ondersteunende programma boekje mocht de Staat, samen met o.a. Sport Fryslân, kloppend in elkaar weven.

SWIPE ‘MSWIPE ‘M
slide

slide

slide

slide

slide

Website als inspirerende factor
Een platform met een rijke verscheidenheid aan Europese cultuursporten

De responsive website is het platform waarop de ‘waarom van het event’ gedeeld wordt, de deelnemers zich aan konden melden, de landen hen cultuursporten hebben gepresenteerd, het programma gedeeld werd en waar de noodzaak van deze spelen werden uitgelegd. De website is tweetalig opgeleverd (ENG & NL), zodat éénieder zichzelf warm kon draaien voor de ESfAG.

Een wall met mogelijkheden

Op de website is een wall toegevoegd waar iedere geïnteresseerde zich kon laten informeren over de rijke verscheidenheid in cultuursporten. Je gaat er letterlijk van watertanden als je hart ook maar iets sneller slaat van cultuur en bewegen. ESfAG was een sport-/cultuurevenement waar we volop van hebben genoten.

SWIPE ‘MSWIPE ‘M
slide

slide

slide

slide

slide

slide

Mobiel en tablet

Al onze creaties werken feilloos op mobiel en tablet

SWIPE ‘MSWIPE ‘M
slide

slide

slide

De opening
Onder het toeziend oog van NOC-NSF en TAFISA

27 januari 2018, voorafgaand aan de opening van LF2018, werden de European Sports for All Games officieel geopend in het bijzijn van NOC-NSF, TAFISA, De Friesland Zorgverzekeraar, Sport Fryslân, sporters en ambassadeurs. Op het kunstgras van de lokale eerstedivionist in Leeuwarden werd middels een choreografie van dans, vlaggen en borden de ‘We are’ boodschap van de regionale spelen enthousiast overgebracht.

We are

De boodschap van ESFAG 2018

SWIPE ‘MSWIPE ‘M
slide

slide

slide

slide

BAM! Resultaten

8

Weken doorlooptijd

20

Deelnemende landen

50

Traditionele cultuursporten

Ook zo’n vette huisstijl?