Drenthe College gaat voor Brutaal en Bold!

Design afgestemd op de doelgroep

Drenthe College sprak voorafgaand de wens uit om goed de aansluiting te willen vinden bij de diverse doelgroepen. Op de eerste plaats haar studenten en leerlingen die zich gaan oriënteren op een mbo opleiding en school. Secundair zijn medewerkers, bedrijven en natuurlijk de ouders ook belangrijke doelgroepen. Daar kwam uit dat de stijl gedurfd, jong en brutaal mocht zijn. Het Drenthe College heeft 14 vestigingen, 140+ opleidingen en 8000 studenten. Ook qua opleidingen heeft Drenthe College een gevarieerd aanbod met BOL-, BBL-, Entree-, inburgering- en havo/ vwo onderwijs. De nieuwe website presenteert het uitgebreide aanbod gestructureerd.

Kabinetsformatie

  • Avtar
  • Avtar

Het webdesign

In het ontwerp zijn de randjes opgezocht van wat er mogelijk is binnen de kaders van een beeldscherm. Na grondig onderzoek is er gekozen om in een stijl te werken die het beste kan worden omschreven als Brutaal en Bold. Grote koppen, veel video, Instagram-achtige communicatie en korte gifjes in Boomerangstijl. De samenhang in de kleuren van het Drenthe College zorgt voor een unieke identiteit.

User testing

Wekelijks overleg op het Drenthe College met het complete team zorgde voor een vlotte oplevering. Maar creëerde ook de kans om de webdesigns uitvoerig te testen bij de doelgroep: de studenten en de medewerkers. In de kantine mochten studenten en medewerkers vrijuit aangeven wat in hen beleving wel/niet aansprekend was en of de structuur van de website voldoende duidelijk was. Dit heeft tot enorm veel inzichten geleid. Studenten én werknemers zijn in de loop van het proces onderdeel geworden van de creatie. 

Optimaliseren

De komende maanden worden unieke features uitgerold. Zoals het compleet personaliseren van de website, waarbij de website zich aanpast aan de behoeftes van de bezoeker door middel van liquid content. Blijf dus ook de komende maanden de ontwikkeling van drenthecollege.nl nauwkeurig volgen!

Een levend ontwerp

Bijna geen vorm is recht en alles animeert. Eigen iconen en gedurfde kleuren.

SWIPE ‘MSWIPE ‘M
slide

slide

slide

slide

slide

slide

slide

slide

slide

Gebalanceerde samenwerking!

In opdracht van ZAGA mocht de Staat samen met Peter van Mersbergen (PVM) de website ontwerpen. Daarbij werd een gebalanceerde samenwerking opgezet tussen de marketingafdeling van het Drenthe College, ZAGA Online Marketing, de Staat van Creatie, PVM en Mediavisie. 

Samen met PVM vormgeven zorgde voor een mooie wisselwerking. Beide vormgevers hebben additionele kwaliteiten die het uiteindelijke niveau van het webdesign beter hebben gemaakt. Wat de Staat betreft een voortreffelijke samenwerking. 

Bold en brutaal

Grote titels en animated gifjes. Dat kan gewoon!

SWIPE ‘MSWIPE ‘M
slide

slide

slide

slide

Wil jij ook zo'n vette website?