Gevuld: Vrije stagezetel bij Sport Fryslân en de Staat

gepost op door Jetze Paulusma | Minister van Handel

Deze plek is niet meer beschikbaar.

Creatieve stageplaats beschikbaar voor HBO student(e) Communicatie! In de periode september 2016 – februari 2017 zoeken wij samen met Sport Fryslân een zelfstandige en ambitieuze derdejaars HBO student(e) Communicatie.

Wie is Sport Fryslân?

Structureel en voldoende sporten en bewegen heeft een positieve invloed op je gezondheid en daarmee op je leven; daar zijn we het allemaal gelukkig over eens. We voelen ons er lekker bij, sporten en bewegen zorgt voor ontspanning. Toch geven recente landelijke onderzoeken, op het gebied van bewegen en gezondheid, aanleiding tot zorg. Niet alleen nu, maar ook voor de toekomst. In Friesland wonen circa 640.000 mensen (hiervan kunnen 620.000 mensen bewegen). Daarvan sporten en bewegen circa 381.000 mensen voldoende. Dit betekent dat 240.000 mensen in Friesland te weinig sporten en bewegen. Sport Fryslan zet zich elke dag in om mensen in Friesland in beweging te krijgen en te houden. Dit doen we samen met onze buurtsportcoaches, met gemeenten en andere partners. Daarnaast zijn we voor 500 trainers van 250 Friese sportverenigingen de sportwerkgever.

Wie zijn de Staat van Creatie?

De Staat van Creatie is een creatief bureau, gevestigd in de Blokhuispoort te Leeuwarden. Sinds 2011 maken wij het internet mooier én gebruiksvriendelijker. Dit doen wij door creatieve (online) concepten en unieke websites te creëren. Ons doel is om verwachtingen van de klant minstens te evenaren en waar mogelijk te overtreffen. We streven naar een ‘out-of-the-box’ beleving, een optimale user experience, conversiegericht design en natuurlijk aansluitend op de doelgroep. Vanuit de Blokhuispoort werken 3 designers en 1 projectmanager dagelijks aan creatieve concepten van ons uitgebreide netwerk in Noord-Nederland en het westen. De Staat van Creatie is een bedrijf dat zich puur richt op design en concepting. Wij geloven in de kracht van een specialisme in combinatie met een uitgebreid netwerk aan programmeurs, online marketeers, content schrijvers, fotografen en videopartners. Zowel met deze partners als met onze klant werken we samen. Altijd zij-aan-zij en op een gelijk niveau. Alleen samen kun je toewerken naar een concept dat breed gedragen wordt door de klant en haar markt.

Stageopdracht

Communicatie draagt bij aan de missie van Sport Fryslân: namelijk alle mensen in Friesland in beweging te krijgen en te houden! Er wordt momenteel gewerkt om een nieuwe corporate communicatielijn te ontwikkelen. Dit valt samen met de ontwikkeling van moderne communicatiemiddelen, zo is een nieuwe website in ontwikkeling. De stagiair(e) heeft hierin een belangrijke opdracht; zo mag jij middelen ontwikkelen + de content (foto/video) voor de website en de sociale media. De tools die hiervoor nodig zijn worden je aangeboden. Ook organiseert Sport Fryslân het hele jaar door evenementen. Jij mag n.a.v. jouw interesse een (deel van een) evenement organiseren.

Sport Fryslân wordt door de Staat van Creatie ondersteund om de nieuwe corporate communicatielijn te ontwikkelen. Vanuit deze hoedanigheid werk jij nauw samen met de Staat van Creatie om hen in design te ondersteunen. Ook kan het voorkomen dat jij designopdrachten in webdesign, online en offline campagnes/ concepten, huisstijlen en/of print vanuit de Staat van Creatie zult uitvoeren.

Stagelopen bij Sport Fryslân en de Staat

Je loopt stage op het kantoor van Sport Fryslân in Heerenveen. Binnen Sport Fryslân hebben we een communicatieafdeling, bestaande uit de Adviseur Communicatie en de Communicatiemedewerker. Zij begeleiden jou gedurende de stageperiode. Qua design zul je begeleidt worden door Tarek Laarif, de Art Director van de Staat van Creatie. Je krijgt een stagevergoeding van € 224 bruto per maand. En….. in de juiste tijd van het jaar krijg je ook een kerstpakket en wordt je uitgenodigd voor het kerstdiner en de jaarlijkse personeelsdag. Je hoort er dus echt bij!!

Solliciteer!

Ben jij diegene met de volgende kwaliteiten?

  • Beheersing van Photoshop, InDesign en Illustrator
  • Beheersing van Video editing programma
  • Goede kennis van en affiniteit met marketingcommunicatie, online- en offline
  • Gedreven, creatief en professioneel
  • Ondernemende geest, ziet kansen en gaat er helemaal voor!
  • Gestructureerd, precies en zelfstandig
  • Affiniteit met sociale netwerken
  • Goede beheersing van het Nederlands
  • En heb jij zin in een leerzame, leuke en dynamische stageperiode? Stuur jouw motivatiebrief en CV naar Communicatieadviseur Martine van der Kloet op m.vanderkloet@sportfryslan.nl en/of naar Jetze Paulusma op jetze@destaatvancreatie.nl.