backalle blogberichten
blog

Een website ontwerp voor vermogende 60-plussers

Avtar
Geschreven door
Jetze Paulusma
Minister van Handel

Ontwerpen voor de doelgroep

Harry Mens ontvangt hem regelmatig om het financiële nieuws door te nemen in Business Class; Etienne Platte van Antaurus. Etienne is mede-eigenaar en weet met zijn competente team al 12 jaar lang een bovengemiddeld rendement met een benedengemiddeld risico te bewerkstelligen.

In nauwe samenwerking met Cinnamon & Imaga mochten wij Etienne en zijn team helpen om een website te ontwerpen die perfect aansluit bij zijn doelgroep, grotendeels voor 60-plussers met vermogen. Waarbij het natuurlijk belangrijk is voor een beleggingsspecialist om het vertrouwen en de bekwaamheid uit te stralen die het bedrijf bezit. Als de Staat hadden wij als taak de basis voor het concept en het website ontwerp op te pakken. Waarbij het belangrijk is ons in de senior surfer te verplaatsen, welke vaak ondernemer is geweest en veel vermogen bezit:

  • een overzichtelijk en rustig ontwerp
  • pop-ups worden niet gebruikt, omdat 60-plussers dit niet altijd begrijpen
  • knoppen met een duidelijke tekst waar de knop voor is bedoeld
  • iedere pagina heeft één H1 (hoofdtitel) met een duidelijke opbouw (hoewel dit gebruikelijk is, i.v.m. met SEO)
  • schreefloos en duidelijk leesbaar lettertype voor in de ‘broodtekst’ (leestekst)

Ook is het interessant om te vernemen dat senioren gevoelig zijn voor ‘statements en beloften’. De website opent dan ook met een duidelijk statement op de homepagina. In het verleden was dit ‘kapitale kracht’, welke minder goed bij de doelgroep aansloot. Hiernaast een visuele weergave van het rendement van het fonds ten opzichte van de markt. Een ander belangrijk onderdeel was de persoonlijke aanpak. Daarom wordt ook op de homepage direct het team voorgesteld. Bijna iedere pagina sluit af met 4 links: Het informatiepakket, de kennissessies, participeren in het fonds en op de hoogte blijven van de prestaties via het maandbericht.

Hieronder het resultaat van ons webdesign. Ons ontwerp in de techniek live zien? Ga dan naar de website van Antaurus.

Image