Vrijwilligers Academie Fryslân

Het platform voor het trainen van Friese vrijwilligers

Friese organisaties slaan handen ineen om vrijwilligers op te leiden

FRIESE VRIJWILLIGERS NAAR EEN HOGER NIVEAU

In de huidige participatiemaatschappij wordt er een groter beroep gedaan op vrijwilligers en mantelzorgers en dus ook op het gebied van deskundigheidsbevordering. De Vrijwilligers Academie Fryslân is hier met trainingen en cursussen het antwoord op. Partoer heeft ons verzocht een persoonlijke, dicht bij de Friese cultuur, huisstijl en website te creëren in een tijdsbestek van drie maanden. De doelgroepen die aangesproken worden zijn naast vrijwilligers en mantelzorgen de Fries organisaties en instellingen die hun vrijwilligers willen opleiden.

Concept
 
Tarek
Jetze
 
Huisstijl
 
Anouk
 
Webdesign
 
Tarek
 
Techniek
 
Aydin
 
Concept
 
Tarek
Jetze
 
Huisstijl
 
Anouk
 
Webdesign
 
Tarek
 
Techniek
 
Aydin
 

EEN FRIS, EENVOUDIG EN KRACHTIG BEELDMERK

maar ook speels, modern en dynamisch inzetbaar

Termen die VA Fryslân ten aanzien van het te ontwikkelen logo en huisstijl had waren jong, modern, speels, simpel, toegankelijk, fris en helder, krachtig, dynamisch inzetbaar en opvallend.

In onderstaande afbeeldingen presenteren we een eenvoudig krachtig beeldmerk met frisse kleuren in een speelse weergave van het woord Vrijwilligers Academie Fryslân. Middels kleurgebruik wordt er een scheiding gemaakt tussen ‘organisaties, instellingen en overheid’ enerzijds (roze kleur) en vrijwillgers en mantelzorgers anderzijds (groen). Dit kleurgebruik wordt consistent toegepast in alle uitingen.

Wil je een keer kennismaken om te kijken wat we voor je kunnen betekenen?Neem contact op

ONLINE PLATFORM

Het bedienen van twee doelgroepen op één website

Doelstelling van dit project was het ontwikkelen van een website waarbinnen tal van organisaties op een overzichtelijke manier voor zowel vrijwilligers, mantelzorgers en professionals hun trainingen en workshops kunnen etaleren. De website moe(s)t voor zowel vrijwilligers, mantelzorgers, instellingen en overheden goed toegankelijk zijn. Door de diversiteit van doelgroepen geen gemakkelijke opgave. In feite zijn er twee websites in één geïntegreerd. In onderstaande schetsen nemen we je mee in het functioneel ontwerp.

Wij vonden/vinden de samenwerking erg plezierig verlopen. De openheid en eerlijkheid stellen we zeer op prijs. Afspraken worden altijd snel, adequaat nagekomen

ELS HIEMSTRA, COÖRDINATOR

OVERZICHTELIJKE FRISSE WEBSITE

Huisstijl doorvertaald naar online

Na het functioneel ontwerp hebben we het sausje van de huisstijl en de doorvertaling naar online over de pagina’s gegoten. De speelsheid van de website en de beleving van de academie is gecombineerd met structuur. De knoppen zijn duidelijk weergegeven, er is een uitgebreide zoekfunctie en er zijn diverse manieren om binnen de website te navigeren.

Naast de overzichtelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van de website zijn wij bovenal trots op de beleving en het feit dat er een professioneel platform bestaat voor vrijwilligers in Friesland.

BIJZONDERHEDEN

Één platform

Partoer heeft VA Fryslân geïnitialiseerd. Organisaties als Sport Fryslân, Wellzo, KEaRN, Doarpswurk, Timpaan Welzijn, Milks Welzijn en Keunstwurk hebben de handen in één geslagen om hun aanbod aan trainingen en curssussen breed beschikbaar te stellen voor vrijwilligers. 

Workflow uitgedacht

Gezamenlijk met VA Fryslân zijn de werkprocessen uitgedacht, van aanmelding tot facturatie. Voor aanvang van het project is het werkproces uitgetekend en zijn alle complicerende factoren blootgelegd voor een optimaal werkproces in het back-end. 

0

MAILWISSELINGEN WAREN ER NODIG
0

MAANDEN VOOR DE REALISATIE
0

TRAININGEN IN AANBOD
Ervaar hier hoe we het internet mooier en gebruiksvriendelijker hebben gemaaktBEKIJK WEBSITE

Gezien het aantal complimenten en felicitaties over zowel de frisse huisstijl als overzichtelijke website denk ik dat we trots kunnen zijn op het eindresultaat.

ELS HIEMSTRA, COÖRDINATOR

Meer creaties van de staat