Medilex Onderwijs

Meesters in scholing

Geoliede samenwerking tussen huisstijl vormgever, internet bureau, online marketeer, UX designer en klant

30% meer bezoekers, 60% minder kliks

In opdracht van Netsupport mochten we een nieuwe huisstijl en website designen voor Medilex Onderwijs. Medilex Onderwijs is een gepassioneerde onderneming in het scholen van leerkrachten in het primair-, voortgezet-, middelbaar- en hoger onderwijs. Middels een persoonlijke aanpak en een breed scala aan kwalitatieve cursussen en congressen stelt Medilex Onderwijs zichzelf ten doen om alles in het werk te stellen om de leerkrachten in Nederland zichzelf te laten ontplooien.

In de zomer van 2017 constateerde directeur Kevin Blommert dat de verouderde huisstijl en website onvoldoende aansloten bij de kwaliteit van de cursussen en congressen. Aan de Staat de opdracht om dit aan te laten sluiten en er zorg voor te dragen dat user experience op de website wordt verhoogd. 

Met 30% meer bezoekers en 60% minder kliks is het bereik groter geworden en de gebruiksvriendelijkheid enorm verhoogd. Bezoekers hoeven aanzienlijk minder te klikken om alle informatie te vinden en zich in te schrijven voor een cursus of congres. Win-win voor Medilex Onderwijs en de docent dus!

Huisstijl
 
Anouk
 
Online data
 
Marco
 
Projectleiding
 
Jetze
 
UX design
 
Tarek
 
Techniek
 
Netsupport
 
Huisstijl
 
Anouk
 
Online data
 
Marco
 
Projectleiding
 
Jetze
 
UX design
 
Tarek
 
Techniek
 
Netsupport
 

Medilex Onderwijs vormt je

Frisse kleuren zorgen voor een toegankelijke uitstraling

Eén van onze externe specialisten is ingezet om het logo van Medilex Onderwijs te moderniseren. Passend bij de kwaliteit die Medilex Onderwijs biedt. Naast het bestaande typografische logo met “/” wilden we toewerken naar een duidelijk beeldmerk.

Anouk heeft de letter M als beeldmerk genomen. In de verbindende V in de letter M is een vouw toegepast. De symboliek hierachter is dat cursussen en congressen van Medilex Onderwijs je vormen. Tegelijkertijd ontstaat het ‘check/afvink’ teken, hetgeen symbool staat voor weer een stap in de ontwikkeling van de leerkracht.

De kleurkeuze van het beeldmerk en typografie is lichtblauw in combinatie met het frisse vrolijke oranje/geel. Dit geeft Medilex Onderwijs een minder zakelijk en in het geheel een meer toegankelijke uitstraling. Medilex Onderwijs is door zijn persoonlijke aanpak (door inzet van congresmanagers) ook enorm toegankelijk. Daarnaast heeft Anouk gekozen voor stevig en professioneel lettertype. Hieronder staat de transitie weergegeven.

UX Design maakt ook het verschil voor jouw website!Neem contact op

DATA DRIVEN DESIGN

Het uitgangspunt: je huidige website lekt geld

Alvorens blind te starten met een functioneel design/ wireframe of zelfs direct met het website design te starten, is het vele malen effectiever om eerst de bestaande website te anlyseren. Google Analytics is namelijk een bron van data, welke je in kunt zetten om je nieuwe website qua user flow optimaal in te zetten.

Marco (CRO optimalist) van Imaga hebben we ingezet om een expert review en user testing in te zetten. Marco wist te achterhalen op welke pagina’s er bezoekers werden verloren, welke informatie belangrijk wordt gevonden, wat de frustraties waren, waar de onduidelijkheden lagen, etc. Dat heeft gemaakt dat we bijvoorbeeld de cursusdetailpagina in één pagina hebben gegoten met ‘een submenu’ aan de linkerkant (voorheen had ieder tabje in submenu een aparte pagina, zodat je nooit alle informatie in één oogopslag zag).

Aan de hand van alle data die Marco heeft ingewonnen hebben we een functioneel design/ wireframe gemaakt, waarin de gehele user flow van A-Z werd geoptimaliseerd.

Casper en Kevin gaven ons alle (creatieve) vrijheid om een website te creeeren die bij Medilex Onderwijs past. Een gelijkwaardige samenwerking, waar iedereen haar eigen specialisme inzette met het gezamenlijke doel van een beter converterende website! Uit het schoolboekje 😉

JETZE PAULUSMA, MINISTER VAN HANDEL

AANKLEDING VAN DATA DRIVEN DESIGN

Van structuur naar goede userflow en beleving

Het geraamte staat na de creatie van een moderne/passende huisstijl, gecombineerd met data en een daaruit voortvloeiend functioneel design. Het geraamte behoeft nu slechts nog aankleding. Maar in die aankleding is het van belang om de userflow in goede banen te brengen. Goed leesbare lettertypes, zorgvuldig gekozen foto’s, juist kleurgebruik in menu, knoppen, achtergronden, etc. is van cruciaal belang om de doelgroep te verleiden tot conversie.

Uiteraard is naast het goed designen van alle elementen ook de samenhang van de website elementair. De website moet het gevoel oproepen dat men te maken heeft met een professionele, persoonlijke en goed georganiseerde scholing aanbieder, hetgeen Medilex Onderwijs ook is. Onderstaand tref je het resultaat aan van diepgaand data onderzoek, creativiteit en een intensieve gelijkwaardige samenwerking tussen alle partijen.

Resultaten uitgedrukt in cijfers:
– 30% meer bezoekers
– 60% minder kliks
– 20% meer sessies per gebruiker
– 46% gebruikers die gebruikmaken van de zoekfunctie (zoeken staat nl. centraal in het ontwerp)
– toegenomen conversie (wegens datagevoeligheid kan ik de cijfers helaas niet delen)

BIJZONDERHEDEN

Optimalisatie

Medilex Onderwijs heeft een enorme drive om op ieder gebied optimaal te presteren, dus ook online. Gezamenlijk met IMAGA, Netsupport en Medilex Onderwijs zijn we tot op de dag van vandaag bezig om de website nog beter te laten presteren op desktop, tablet en mobiel.

User testing

In het proces voor de realisatie van de nieuwe website hebben we ‘user testing’ ingezet. Dat houdt in een specifiek geselecteerde doelgroep opdrachten geven op de website en vervolgens de gebruiker middels film en het blote oog volgen, waarbij deze bezoeker luid op uitspreekt wat hij/zij aan het doen is. Een zeer efficiënte manier van kennis op doen om een optimale website voor de klant te creëren. 

0

FANTASTISCHE OPDRACHT
0

% MEER BEZOEKERS
0

% MEER SESSIES PER BEZOEKER
Wil je weten wat data driven design voor jouw website kan betekenen Neem contact op

Samen met de mannen van Staat van Creatie hebben we een prachtige website voor Medilex Onderwijs gerealiseerd.

CASPER HÖYNG, MARKETEER MEDILEX ONDERWIJS

Meer creaties van de staat