LF2028

Legacy van een cultureel indrukwekkend jaar in Fryslân

Een visuele, responsive en verhalende website

PROVINCIE KLOPT AAN BIJ DE STAAT

2018. En jaar waarin stad en provincie boven zichzelf uitstegen op het gebied van cultuur. Met zelfs een nummer 3 notering in de Lonely Planet van beste Europese bestemmingen, werd Friesland met LF2018 volop in de schijnwerpers gezet. Een geslaagd jaar met vele bijzondere culturele evenementen zoals Reuzen van Royal de Luxe, The Tall Ships, De Stormruiter en natuurlijk ESfAG.

Met een veelzijdig jaar als LF2018 is er een nalatenschap gecreëerd dat bij vrijwel alle partijen een fundament tot stand heeft gebracht om 2018 niet op zichzelf te laten staan. De legacy van dit unieke jaar moet dienen als aanjager voor de duurzame ontwikkeling van Fryslân. 

De Provincie Fryslân heeft bij de Staat aangeklopt om een website te designen en bouwen, waarin de legacy en verhalen van betrokkenen worden gedeeld. Het doel is om de website in een later verband te transformeren naar een website met nieuwe doelen, inititiatieven en programmering met als stip op de horizon… 2028!

Concept
 
Tarek
 
Webdesign
 
Tarek
 
Techniek
 
Klaas-Wytze
 
Projectmanagement
 
Jetze
 
Concept
 
Tarek
 
Webdesign
 
Tarek
 
Techniek
 
Klaas-Wytze
 
Projectmanagement
 
Jetze
 

“Een attractieve en simpele website in blog-stijl”

Kernvraag van de projectgroep LF2028

De projectgroep wenste een simpele, overzichtelijke website in blogvorm, waarbij betrokkenen uit de Mienskip hen verhalen over de legacy van 2018 konden delen. Belangrijk was om een website te bouwen waarbij creatieve vrijheid voor de auteurs moest bestaan. Verhalen moeten gelinkt worden aan ‘tags’.

Binnen de bestaande stijl van LF2018 hebben we het kenmerkende blauw, rood, wit en zwart terug laten komen in een website waar visualiteit de boventoon voert. Zowel op de homepagina als op de verhalenpagina’s krijgen brede foto’s volop de ruimte. De auteurs krijgen creatieve vrijheid door in het back-end (beheerszijde website) diverse elementen te kiezen of juist weglaten. In totaal kan er maar liefst met 11 verschillende elementen gecombineerd worden op iedere willekeurige plek die de auteur voor ogen heeft. Op deze wijze ‘kan’ iedere pagina zijn compleet eigen look & feel krijgen.

Wil je een keer kennismaken om te kijken wat de Staat voor jou kan betekenen?Neem contact op

BIJZONDERHEDEN

ZR voor de Staat

Het webtraject van design tot oplevering heeft intern geleid tot een “Zakelijk Record”. De website is binnen één maand gerealiseerd.

Visuele verhalen

Alle blogs kunnen visueel op een andere manier gepresenteerd worden, door maar liefst 11 diverse elementen te kiezen, dupliceren en in volgorde te veranderen. Hetgeen leidt tot een onnoemelijk hoog aantal opties in variatie.

0

MAAND VOOR REALISATIE
0

VERHALEN BIJ LANCERING
0

ELEMENTEN
Ervaar hier hoe we het internet mooier en gebruiksvriendelijker hebben gemaaktBEKIJK WEBSITE

Meer creaties van de staat