Grendel Games

Seriously and entertaining gaming

Serious webdesign en concepting in teamverband

EEN WEBSITE PASSEND BIJ DE AMBITIES

Als webdesigner is het designen en bouwen van een website voor Grendel Games, die serieus vermakelijke games maken die bijdragen aan een positieve verandering bij mensen en de wereld om ons heen, de kers op de taart. Samen met een team aan professionals had de Staat van Creatie de eer om de visie en ambitie van Grendel Games te visualiseren in een aansluitend webdesign. In teamverband hebben we samengewerkt aan de vertaling van de communicatiestrategie naar het bouwen van een website. In de nieuwe website heeft Grendel Games optimaal de gelegenheid gekregen om zichzelf optimaal aan de wereld te presenteren. De filosofie, de werkwijze, het team, de werkplek en de historie worden visueel en tekstueel krachtig op een passende wijze online gepresenteerd. Alle belangrijke details ten aanzien van de realisatie van een game, worden in een zogenaamde (show)’case’ uitvoerig en luchtig toegelicht.

Concepting
 
Tarek
Jetze
 
Webdesign
 
Tarek
 
Projectleiding
 
Jetze
 
Techniek
 
Aydin
 
Concepting
 
Tarek
Jetze
 
Webdesign
 
Tarek
 
Projectleiding
 
Jetze
 
Techniek
 
Aydin
 

Op een mooie decemberdag in Level up

maakten we kennis met het team

Aftrappen met een gedegen communicatie strategie, een creatief team dat nog niet eerder met elkaar had samengewerkt en de pepernoten op tafel gaf iedereen serious nieuwe energie om een state-of-the-art website voor Grendel te ontwikkelen. Starten met een brainstorm over elementen, functionaliteit, type templates, content, pay-offs, structuren, etc geeft de broodnodige input om tot een duidelijk functioneel design te komen.

Een bijzonder detail in de realisatie van deze website is dat het webdesign hand in hand liep met de ontwikkeling van de huisstijl (interne opdracht van Grendel). Het functioneel design kon zonder meer worden neergezet, maar in de fase van het designen van de website was er een goede afstemming met Anne (ontwerper van Grendel) nodig.

Mogen we jouw bedrijf ook in een nieuw jasje steken?Neem contact op

Functioneel Design

Het inrichten van monsterlijke templates

De Grendel games verdienen allemaal een (show)case! Waarom? Omdat Grendel (met een objectieve blik) ontzettend goede games maakt die allen een maatschappelijke functie/oplossing in zich hebben. De games verdienen het om een eigen podium op de website te krijgen. In het functioneel design hebben we dan ook een uitvoerige uitwerking laten zien van hoe we deze games dan online wilden presenteren. Belangrijk in deze was beleving van de game, transparantie in maakproces en de ambitie van de game. Onderstaand voorbeeld toont het functioneel design van de ‘game detailpagina’.

Samenwerken in een nieuw team van specialisten gaf ontzettend veel energie

JETZE PAULUSMA, MINISTER VAN HANDEL

Webdesign

En het bouwen van de website

Het functioneel design is in de daaropvolgende fase uitgewerkt tot een seriously entertaining webdesign. Grendel Games heeft voor de totstandkoming alle voorwaarden gecreëerd voor creativiteit en details. Dat betekent voldoende uren, fijne samenwerking, voldoende tijd en scherpzinnigheid in de details en feedback.

Dat is heerlijk werken en heeft geresulteerd in een zeer visuele en speelse website waarbij over alles is nagedacht. Zo hebben we parallax achtergronden toegepast, waardoor het lijkt alsof je in de Grendel game stapt. Op de werkwijze pagina ervaar je als bezoeker dat je met het Grendel Monster afdaalt in de grot, waar het geleidelijk donkerdor wordt. Des te dieper in de grot van Grendel, des te nauwer en diepgaander de samenwerking tussen Grendel en haar opdrachtgever is.

De game pagina is bijzonder van aard geworden doordat Grendel op een chronologische en visuele wijze haar samenwerking met de klant en de procesflow van het creëren van een game kan vertellen. Van centrale klantvraag en achtergronden tot uitwerking van de game en van het visueel weergeven van hoe de game in de praktijk wordt gespeeld tot de prijzen & nominaties. Wij nodigen jou graag uit om zelf eens te zien hoe wij samen met het Grendel Team een gestileerd monster hebben gebouwd.

BIJZONDERHEDEN

Beheersing van alle specialismen

Met één art-director, één webdesigner, één tekstschrijver, één fotograaf, één social media expert, een team aan programmeurs, een klant met kennis van creatie en twee projectmanagers waren alle specialismen tot het uitrollen van een website aanwezig. Grendel is een klant die de lat hoog legt, door een nauwe samenwerking en een goede teamdrive hebben we de verwachtingen van Grendel Games kunnen overtreffen. Ons dank gaat uit naar het team en naar Grendel Games voor een fantastische samenwerking! 

Een stap in de wereld van Grendel

Grendel online bezoeken betekent het binnenstappen van de wereld van Grandel. Door de drie-laags achtergrond op de homepagina is een pagina gecreëerd waarbij je het gevoel hebt een game binnen te stappen. Dit gevoel wordt gecreëerd op het moment dat je verticaal op de homepagina scrolled. Eenzelfde ervaring (maar dan 2-laags) ontstaat op gam edetailpagina’s. Ontdek het hier.

0

TEMPLATES ONTWORPEN
0

GRENDEL KOEKJES GEGETEN
0

MONSTER GECREËERD
Ervaar hier hoe we het internet mooier en gebruiksvriendelijker hebben gemaaktBEKIJK WEBSITE

Het ontwerp van onze nieuwe site is zowel speels als professioneel. De site heeft een moderne uitstraling die perfect past bij de identiteit van ons bedrijf.

JAN-JAAP SEVERS, EIGENAAR GRENDEL GAMES

Meer creaties van de staat