ESfAG

European Sports for All Games

20 landen, 50 cultuursporten, 200+ deelnemers

We are grateful

The European Sports for All Games (ESfAG) klopt bij je aan. De Olympische Spelen van Europa voor cultuursporten vraagt je voor een logdesign, beeldconcept, website en alle uitingen rondom de Games. Dan kun je alleen maar dankbaar zijn!

Hurling, Scottish Higland Games, pandolo, Gaelic football, shuffleboard, krachtbal en het Italiaanse kaasrollen zijn een kleine greep uit de regionale sporten die in de zomer van 2018 een ander cultuurrijke sportprovincie aandoen: Friesland! Clinics en demonstraties worden gegeven tussen 3-7 augustus en de meer dan 200 sporters verblijven in Friese dorpen en steden. Fantastisch om daar een stijl voor neer te mogen zetten.

Projectmanagement
 
Jetze
 
Logo & Huisstijl
 
Tarek
Marije
 
Beeldconcept
 
Marije
Tarek
 
Webdesign
 
Tarek
 
Middelen
 
Tarek
Marije
 
Projectmanagement
 
Jetze
 
Logo & Huisstijl
 
Tarek
Marije
 
Beeldconcept
 
Marije
Tarek
 
Webdesign
 
Tarek
 
Middelen
 
Tarek
Marije
 

Olympische vlak

Logo & beeldconcept

Vanuit de projectgroep bestond de wens om te refereren naar de Olympische vlam. De vlam die nooit dooft is ook voor het culturele sport evenement een mooie metafoor. De culturele sporten zitten diep in de harten van de passionele en trotse beoefenaars. Die passie komt terug in de vlam.

In het beeldmerk van ESfAG hebben we een fakkel opgenomen met een vlam, bestaande uit een mozaïek van 20 driehoeken. De 20 driehoeken staan symbool voor de 20 deelnemende landen aan de ESFAG. Gezamenlijk vormen ze een ‘juichende vlam’, een vlam die symbool staat voor energie, kracht, trots, beweging, winnen en bovenal heel veel plezier hebben met elkaar.

Een sluitend beeldconcept met zorgvuldig gekozen foto’s van cultuur sporters tijdens het beoefenen van hen geliefde sport. Er straalt kracht, plezier en trots vanuit iedere weergave. De foto’s gaan, met name in de campagne, hand in hand met een krachtige Engelse tekstuele ondersteuning als: We are awesome, I am proud, etc. Iedere tekst is zorgvuldig met de betreffende foto gematcht.

Mogen we jouw bedrijf ook in een nieuw jasje steken?Neem contact op

Website als inspirerende factor

Een platform met een rijke verscheidenheid aan Europese cultuursporten

De responsive website is het platform waarop de ‘waarom van het event’ gedeeld wordt, de deelnemers zich aan konden melden, de landen hen cultuursporten hebben gepresenteerd, het programma gedeeld werd en waar de noodzaak van deze spelen werden uitgelegd. De website is tweetalig opgeleverd (ENG & NL), zodat éénieder zichzelf warm kon draaien voor de ESfAG.

Op de website is een wall toegevoegd waar iedere geïnteresseerde zich kon laten informeren over de rijke verscheidenheid in cultuursporten. Je gaat er letterlijk van watertanden als je hart ook maar iets sneller slaat van cultuur en bewegen. ESfAG was een sport-/cultuurevenement waar we volop van hebben genoten.

Samenwerken in een nieuw team van specialisten gaf ontzettend veel energie

JETZE PAULUSMA, MINISTER VAN HANDEL

De opening

Onder het toeziend oog van NOC-NSF en TAFISA

Afgelopen 27 januari, voorafgaand aan de opening van LF2018, werden de European Sports for All Games officieel geopend in het bijzijn van NOC-NSF, TAFISA, De Friesland Zorgverzekeraar, Sport Fryslân, sporters en ambassadeurs. Op het kunstgras van de lokale eerstedivionist in Leeuwarden werd middels een choreografie van dans, vlaggen en borden de ‘We are’ boodschap van de regionale spelen enthousiast overgebracht.

De ondersteunende middelen zoals een airtube, vlaggen, borden, fotobord (op de foto als een fierljepheld), roll-up banners, powerpoint presentatie en het ondersteunende programma boekje mocht de Staat, samen met o.a. Sport Fryslân, kloppend in elkaar weven.

BIJZONDERHEDEN

Zeer snelle doorloopsnelheid

Het gehele project is van concept tot oplevering techniek in 8 weken opgeleverd. De medewerkers van Sport Fryslân, de programmeurs hebben samen met ons de tanden er in gezet om de ontzettend strakke deadline te halen.

Enige sportevenement binnen LF2018!

Met zoveel Friese cultuursporten is het spijtig om te benoemen, maar het ESfAG project is het enige beweging evenement binnen LF2018. Des te meer reden om je open te stellen voor ESfAG. Cultuur is sporten en dat hebben we meegemaakt tussen 3 & 7 augustus 2018.

0

WEKEN DOORLOOPTIJD
0

DEELNEMENDE LANDEN
0

TRADITIONELE CULTUURSPORTEN

Meer creaties van de staat