Domeinnaamfraude

De oplichters van Domein online
gepost op door Tarek Laarif | Minister van Creatie

Onlangs kreeg ik een telefoontje van een van mijn allereerste klanten. De eigenaar van Cafe de Fantast in Jirnsum. Als er vroeger iets met zijn computer was of er moest een postertje komen van een lokale artiest dan mocht ik dat voor hem doen. Hij is nog steeds klant en als er computergerelateerde zaken voorkomen belt hij mij nog altijd.

Zo ook deze keer. Hij werd gebeld door Samantha Bakker van Domein Online. Zij belde hem met de boodschap dat de domeinnaam Cafedefantast.com geclaimd was door een bedrijf uit Drenthe met dezelfde naam. En omdat hij eigenaar is van de domeinnaam cafedefantast.nl mag zij hem het unieke aanbod doen om toch nog eigenaar te worden van de .com domeinnaam. Want volgens Samantha heeft hij het eerste recht omdat hij ‘er eerder was’.  Dit is natuurlijk grote lulkoek van Samantha. De kosten voor deze domeinnaam waren maar €45,-. En dit is een vanafprijs. Voor een kleine meerprijs zorgen zij ervoor dat het netjes wordt doorverwezen. 

Een .com domeinnaam registeren kost normaal tussen de 10 en de 15 euro, dus Samantha is eigenlijk een grote oplichter. Heel plat gezien doen ze volgens de wet niets verkeerd, ze verkopen alleen een product voor veel te veel geld aan een nietsvermoedende ondernemer. Een rondje bellen levert al snel heel wat duiten op. En dat ieder jaar weer!

Na een zoekactie op Samantha Bakker vond ik deze website. Erg handig voor als je door een nummer bent gebeld en niet zeker weet of het oplichters zijn of niet.  Jammer genoeg zijn deze oplichters nog steeds behoorlijk actief. 

Het is eigenlijk een beetje  zoals vroeger, ga niet zomaar in zee met vreemde personen! En denk een beetje na 🙂